Küçük banyolarda, küçük değişiklikler yaparak ferah bir kullanım yaratabilirsiniz. Örneğin büyük bir duş kabini yerine , ufak ebatlarda bir duş kabini seçerek alandan kazanabilir, olası sıkışıklığın önüne geçebilirsiniz. Farklı aydınlatma yöntemleri ile banyonuzu daha ferah gösterebilirsiniz. Benzer şekilde dar banyolarda alan derinliği yaratmak için ayna kullanabilirsiniz. Aynayı giriş ya da pencere karşısına yerleştirerek ışıktan faydalanabilirsiniz. Düz duvarların tamamını ayna ile kaplamak da ferahlık duygusu yaratır. Dar banyolarda vitrifiye seçimi de önemli bir nokta. Ayaklı lavabolar ölü alan yaratır. Bunun yerine depolama üniteli çanak lavabolar kullanabilirsiniz. Asma klozet ve gömme rezervuar tercih edebilirsiniz. Bu tip kullanışlı ürünler alandan tasarruf etmek için idealdir. Küçük banyolarda mekanı daraltacağı için küvet tercih edilmemelidir. Mutlaka küvet kullanılmak isteniyorsa da kısa ve derin olanı tercih etmek en doğru seçim olur.
Eşyalarınızı saklamak için akıllı seçimlerden biride gömme dolaplardır. Dolaplar duvara asıldığında hiçbir alan kaybı yaratmaz. Tuvaletin üzerinde bulunan duvar yüzeyi raflar için ideal bir alandır. Çünkü bu bölüm normalde hiç kullanılmayan yerlerden biridir. Köşe raf üniteleriyle, banyo da bulunan köşeleri değerlendirebilirsiniz. Banyonuzda görünen eşyaları minimum düzeyde tutmaya çalışın. Dışarıda sadece havlu, sabun, diş fırçası gibi malzemeleri bulundurun. Dağınıklık ne kadar az olursa banyonuz o kadar büyük ve sade görünecektir. Ayrıca bornozları duş kabinlerinin bitişindeki duvar yüzeylerine asmak yerine kapı arkalarını değerlendirmeye özen gösterin.
- Gömme rezervuar : Gömme rezervuar en azından 25 cm. kadar bir alan kazanmanızı sağlar. Bu da küçük banyolarda ciddi bir rakam. Kale Banyo Fold serisi vitrifiyeler
- Vitrifiye seçimi önemli : Banyonuzun şekline uygun küçük ebatlı vitrifiyeler geçiş alanlarını rahatlatır. Architee lavabo, Duravit
- Renk tercihi : Açık renkler ışığı yansıttığından küçük olan banyonuzu olduğundan daha büyük gösterebilir.
- Duvar alanı : Kozmetikler için teriniz yoksa klozetin üstündeki alana derinliği az olan bir dolap monte ederek yer yaratabilirsiniz.
- Gömme lavabolar : Ayaklı lavabolar yerine gömme lavabolar tercih etmeye özen gösterin. Böylece alt kısımlara dolap yaptırarak depolama için alan yaratabilirsiniz.
- Duş kabinleri : Duş kabini kütlesi açısından çok dikkat çektiği ve alan böldüğünde cam duş kabinleri tercih edebilirsiniz.
- Köşe raf : Duşun içindeki köşelere üçgen raf sistemleri monte ederek kozmetikler için ekstra alan kazanabilirsiniz.
- İnce mobilyalar : Derinliği fazla olan mobilyalar alanı bozacağından dar banyolarda ince mobilyalar kullanmaya özen gösterin.
- Küvet kapağı : Çoğu kez çok yer kapladığı için tercih edilmeyen küvetini, basit bir kapak örterek bambaşka amaçlara hizmet eder hale getirebilirsiniz. Küvet kapağı, Duravit
- Dikey çizgiler : İnce raf sistemleriyle duş arasında atıl kalan boşlukları doldurabilir, havlu gibi banyo tekstillerinizi bu raflara koyabilirsiniz.