Bahçe dekorasyonu; İç mekanların keyfini yeterince çıkardık. Baharın müjdecisi mart ayı ile birlikte bahçeye çıkıp orada bizi bekleyen işleri halletmenin zamanı da geldi. Doğanın uyanışını kutlamaya hazırız. Kışın kasvetli havasından kendimizi kurtarıp bahçeye çıkmanın da tam zamanı. Artık harekete geçin, bahçenizi ılık ve sıcak havalara hazırlayın.
Peki Neler Yapmanız Gerekiyor? İşte Liste;
Öncelikle giriş kapısından sert zemine, saksılardan dikeceğiniz bitkilere kadar aklınıza gelen tüm detayları listeleyin. Böylece tüm eksiklerinizi rahatlıkla tamamlayabilirsiniz.
Bahçedeki kuru yaprak ve dalları temizleyin. Ağaçların kabukları altında kışlayan zararlılara ve mantarlara karşı ilaçlama yapın.
Bahar temizliğine ilk olarak bahçenizde yer alan formu bozulmuş yıpranmış bitkilerden başlayın. Toprağa organik maddece zengin gübre takviyesi yapın. Bu bitkilerinizi biraz kendine getirecektir. İlginizi Çekebilir; Ev Temizliği ve Pratik İpuçları İle İlgili Tüm Yazılar
Çiçek fidelerinizi fideliklerden çıkarın. Fide kök tüpünden daha büyük hacimde bir çukur açın. Çukura azot, fosfor ve diğer iz elementleri de içeren kompoze granül gübrelerden bir tatlı kaşığı kadar, çukurdan çıkan toprakla karıştırarak koyun. Fideleri dikim malası ile dikin. Kök boğazını iyice sıkıştırın ve süzgeçli sulama kabı ile can suyunu verin.
Soğanlı ve yumrulu yaz çiçeklerini toprağa dikmenin zamanı geldi. Soğan ve yumruları toprak fungusları ve toprak altı zararlılarına karşı uygun bir ürünün toz veya solüsyonuna batırın. Kuruduktan sonar toprağa dikin.
Çim alanlarınızda ki yamanacak kısımları onarın. Güllerinizin çevresinde çıkan yabancı otları temizleyin, başka alanlara yayılmasını önleyin.
Ağaçlardaki kurumuş ve donmuş dalları canlı dokunun 5 cm altından kesin. Kesilen dalların yara yeri genişse aşı macunu ile kapatın.
Bitkilerinizin saksılarını değiştirin. Onları bir büyük boy yeni saksılara taşıyın ki bir sonra ki bahara kadar büyüyebilsin.
Bahçenizin nasıl bir tarzı olacağına karar verdikten sonra sıra geliyor peyzaj düzenlemesine. Bahçe dekorasyonu; bir dönemlik değil sürekli ilgi isteyen bir yer ile uğraşmak, güzel bir bahçe sahibi olmak için anlamanız gereken ilk maddedir.
Bitkilerinizi düzenli olarak ilaçlamalı, zararlı otları ve böcekleri temizlemeli, her daim doğru miktarlarda su vermeli ve dönemine göre ihtiyaçlarını (gübre, aşı, çapalama gibi) gidermelisiniz. Aksi taktirde hiç bir bitki diğer sezonun sonun bile göremeden hayatını kaybedecektir. İlginizi Çekebilir; Bitkiler neden hastalanır? Çözümü Nedir?
Bu sebeple peyzaj tasarımınızı yaparken bulunduğunuz bölgeye, iklim koşullarına göre hangi bitkiler daha uygunsa onları dikmelisiniz. Sadece güzel göründüğü için bölgeye uygun olmayan bitkiler çok kısa zaman içerisinde ölecektir. İlginizi Çekebilir; Bahçe Mobilyaları ve Balkon Dekorasyonu
Kış bahçesi olarak da kullandığınız bahçelerin peyzaj tasarımlarını, kış şartlarını göz önünde bulundurarak yapmalısınız. Eğer büyük bir bahçeniz varsa bu bahçenin bir kısmını yaz bir kısmını kış bahçesi olarak kullanmak üzerine plan yapmanız, size 4 mevsim boyunca açık havada keyif çıkarmanın kapılarını açacaktır. Çiçeklerin ve ağaçların özelliklerine göre dekorasyonunuzu tamamlayabilirsiniz. İlginizi Çekebilir; Kış Balkonu Dekorasyonu Örnekleri & Fikirleri