Ana Sayfa Öneri ve Fikirler Tadilat Püf Noktaları

Tadilat Püf Noktaları

0

Evde hiç bu kadar vakit geçirmemiştik. Kış ayları boyunca evinizdeki pek çok detay gözünüze battıysa tadilat zamanı gelmiş demektir. Önümüzdeki kışı çok daha fonksiyonel bir evde geçirmeyi hayal ediyorsanız işte size tadilatın püf noktaları.

Tadilat hele ki evden çalışma gibi hayatımıza yeni giren kavramlar da söz konusu olduysa boya badana diye başlayıp duvar kırma ya da duvar örmeye kadar gidecek çok ciddi bir kara gibi görünsede aslında planlı hareket edildiğinde sanıldığı kadar zor değil. Tadilata tesisat işlerinden başlamalısınız. Isı yalıtımı yapılması gerekiyorsa izolasyon uygulamasının ardından boya-badana işleri çıkacaktır. Evde yaşarken tadilat yaptırmak kolay değil, kısım kısım yapılması en akıllıca çözümdür.

İlk olarak banyo ve mutfaktan başlayabilirsiniz. Tadilata başlamadan durum tespiti yapıp evinizin ihtiyaçlarını belirlemelisiniz. Gerçekten ihtiyacınız olan kalemleri gerçekleştirerek bütçenizi sarsmamış olursunuz. Tadilatyapılacak odalarda ki küçük eşyaları kutulara koyup kaldırabilirsiniz. En basiti toz bile sonradan başınıza çok büyük iş açacaktır. Koltuk, masa, yatak gibi büyük mobilyalar ise yapı marketlerde satılan ince naylonlara koyabilirsiniz. Evde yıkmak ya da örmek istediğiniz bir duvar varsa işe buradan başlamalısınız. Taşıyıcı kolonlara zarar vermemek kaydı ile ufak yıkım onarım işlerini yapabilirsiniz.

BANYO TADİLATI

BANYO TADİLATI

Banyonuzu baştan aşağı değiştirmek istiyorsanz alacağınız tüm ürünler çin (vitifiye ürünleri, zemin ve duvar kaplama ürünleri, duş kabini bataryalar) fiyat karşılaştırması yapmalısınız. Banyo tavanına hava alması açısından kireç uygulayabilirsiniz.

MUTFAK TADİLATI

Mutfakta çalışma üçgeni konusuna dikkat etmek gerekiyor. En baştan yepyeni bir mutfak tasarlama işine girişirseniz bu konuyu atlamamanız önemli. Çalışma üçgeni, mutfağırızda ocak eviye ve buzdolabını kapsayan üçgene deniyor. Bu çalışma üçgeninin konfor, pratik hareket etme ve zaman kazanma açısından 6 metreyi geçmemesi gerekiyor. Üçgen olarak anılmasının sebebi, kuralın buzdolabı, ocak ve evyeden oluşan bu üçlüyü, bir üçgen oluşturacak bir şekilde yerleştirme gerekliliği. Bu ünüteleri yanyana koymamaya dikkat etmek gerekiyor. Bazı çok dar ve küçük mutfaklarda mecburiyetten dolayı yan yana bu bulundukları da tabi ki oluyor ama alanınız genişse bu hayat kolaylaştıracak bir detay. Bir diğer önemli konu prizler. Mutlaka topraklı olması gereken prizler mutfakta ne kadar çok olusa o kadar iyi. Çok kısa bir süre sonra fazla olduğunu düşündüğünüz bütün prizleri kullanırken bulacaksınız kendinizi.

ZEMİN DÖŞEMESİ

Evinizin eski zemin doşemesinden memnun değilseniz ve değiştirmeyi düşünüyorsanız, önce sistire yapıp koruma yoluna gitmek lazım. Hele ki artık yalnızca eski evlerde bulunan ve yaptırmaya kaktığınızda bir servet ödemenizi gerektiren balıksırtı parkeleriniz varsa onları koruyun.

KAPI – PENCERE

Kapılarınız kullanılmaz durumda değilse onları da ufak tadilatlarla yenileyebilirsiniz. Kapı kolu ya da çerçeveler, kolaylıkla yenilenebiliyor. Pencereleriniz eskiyse, bu ısı yalıtımı açısından sorun yaratacağı için yenilemek iyi bir fikir olabilir.

BOYA – BADANA

Temizlikten önceki son kalem olan boya-badanayı yaptırmadan önce renk kartelalarını iyice inceleyin. Hep gördüğümüz, kanıksadığımız renkler dışında enerjinizi yükseltebilecek farklı renkleri de deneyebilirsiniz. Çok küçük deneme boylarında bulabileceğiniz bu boyalar duvarınıza uygulayarak ışığın gün içinde duvarda nasıl etkiler yaptığını gözlemleyebilir ve kararınızı bu şekilde verebilirsiniz.

BUNLARI UNUTMAYIN!

Büyük bir tadilata giriştiyseniz ve duvar kırma gibi işlemler gerçekeştiyse çıkacak molozları belediye ile bağlantıya geçerek atmanız gerektiğini unutmayın ve tabi ki site içerisinde ya da bir apartmanda yaşıyorsanız tadilat yapacağınızı önceden yönetime bildirmek, gerekiyorsa izin almak ve nezaketen kapıya herkese rahatlıkla göreceği bir yere baştan çıkacak gürültü, toz gibi sebeplerle özür dilemek iy bir şey olacaktır.

İlginizi Çekebilir; Tadilat Yaparken Nelere Dikkat Etmeli?

YORUM YOK

Yorumunuzu Paylaşın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version