Ana Sayfa Bahçe / Balkon Dekorasyonu Balkonu Bahçeye Dönüştürün

Balkonu Bahçeye Dönüştürün

0

Küçücük bir balkonu bir bahçeye dönüşebilir. Pratik çözümler, bol bitki, fonksiyonel mobilyalar balkonda bahçe havası oluşturmanız için yeterde artar. Yaratıcılığınızın yanına bitkilerin gücünü katın ve rengarenk, yaşayan bir balkona imza atın.

Mutfak otları, domates, biber gibi sebzeler olmadan bir balkona bahçe demek zor. Bunun için saksılarla bir bölüm oluşturarak orayı hobi bahçesine dönüştürebilirsiniz. Önemli bir detay da mobilyaların rahatlığı. Balkonunuzun metrekaresine göre uygun büyüklükte balkon oturma grubunuzu seçebilirsiniz. Rahat taşınabilmesi için hafif olmasına, tüm sezon rahat oturabilmeniz için kaplamasına dikkat etmelisiniz. Tasarımın sınırlarını zorlamak istiyorsanız zemin yüzeyde çim kullanabilirsiniz. Bugün birçok çatı bahçesinde ya da balkonlarda bu uygulama yapılıyor. Unutmayın temel kural, izolasyonu çok iyi yapmak.

Dikey bahçe, saksılar içinde renkli çiçekler ve askılı saksılar içinde sarkık formlu çiçekli bitkiler.. Bir balkonda tüm bunlar olmazsa olmaz dersek abartmış olmayız. Renk cümbüşünü balkonda askılı sallanan saksılar içinde tasarlayabilirsiniz. Çiçeksiz bir mekan elbette düşünülemez. Tüm detayları değerlendirmeniz gereken bir yeşil oda planlıyorsanız çiçekleri de uygun noktalara yerleştirmelisiniz. Balkonlar için sınır noktalarına renkli mevsimlik çiçekler koyabilirsiniz. Bahçenin keyfi nasıl çıkar? Kurulan uzun sofralar ve açık havada yemek ile. Bu fikri balkona taşıyın, balkonda küçük bir mutfak oluşturun. Hatta barbekü bile ekleyebilirsiniz.

Sessiz, dingin yeşil bir oda hayali kurarken buraya biraz da su sesi dahil etmelisiniz. Bu alana bir su havuzu ekleyebilirsiniz. Yazın hayalini kurduğumuz an sahilde uzanmak, deniz ve kumun tadını çıkarmak oluyor. Bu hayali balkonda yaşatın. Bir şezlong ya da daybed ile balkonun tadını çıkarın. Boş duvarlarınızı dikey bahçeye dönüştürmeye ne dersiniz? Belirlediğiniz sınırlar içinde sistemi kurun ve yemyeşil dikey bir bahçeye kavuşun. Bahçede hissettiğiniz kokuları balkona taşıyın. Bizim önerimiz saksı içinde limon ağacını balkona dahil etmek. Hem dekoratif bir görüntüsü var, hem de kokusuyla dikkat çekiyor.

Aslanağzı

Aslanağzı, endamı ve hoş görünüşlü yapraklarıyla ilgi çekici bir bitkidir. Sarı, turuncu, kızıl, kırmızı, pembe ve mor renkli çiçekleri, güzel ve hafif kokuludur. Bodur ve boylu olanları vardır. Organik maddece zengin topraklarda yetişir. Kumlu ve hafif geçirgen kireçli toprakları sever. Bitkinin daha sağlıklı gelişim göstermesi için çürümüş gübreyle karıştırılmış toprak oldukça faydalıdır. Bol güneşli ve yarı gölge ortamlarda mutlu olur. Ilıman iklim bitkisi olsa da aslanağzı, hemen hemen her iklime uyum sağlar. Kış döneminde çok az su verilmelidir. Yapraklara ılık ve kireçsiz su püskürtülmeli, toprağı devamlı nemli tutulmalıdır. Su dipte birikmemelidir. Gelişme döneminde yarı aydınlık, nemi yüksek ortamlar ister. Kış döneminde ılık bir ortamda bulunmalıdır. Güneşten hoşlanır. Çiçeklenme döneminde haftada bir gübre verilmelidir. Bitkinin yaz mevsiminde bir-iki kez çok amaçlı yapay gübreyle beslenmesi çiçek açma verimini yükseltir. Tohumlarını eylül-mart arasında ekebilirsiniz. Aynı yıl içerisinde çiçek açar. Çok çabuk çoğalır.

Güneşi Çok Seven Çiçeklerle Balkonu Düzenleyin

Balkonu ya da bahçeniz çok güneş alıyorsa hangi çiçekleri dikebilirim diye düşünmeyin. Bu rengarenk çiçekler için yer açmaya başlayın.

GAZANYA: Kısa boylu, beyaz, turuncu-sarı tonları ve pembe renkli çiçekleriyle bahçenin göze çarpan bitkilerindendir. Güneşli yerlerden çok hoşlanır. Geceleri ve güneşsiz havalarda çiçeklerini kapatır. Yaz başında çiçeklenme başlar. Aşırı sulamadan kaçının. 15 günde bir sıvı çiçek gübresi ile çiçeklenmeyi artırabilirsiniz.

LAVANTA: Çiçek tasarımlarında ve aynı zamanda çiçek tarlalarında sık sık karşılaştığımız bir bitkidir. Lavanta çok yıllık ve çalı formludur. 4-5 yıl sonra bitkinin gövdesi odunlaşır. Bunun için budama yapmalı veya revize etmelisiniz. Bakımı kolaydır. toprak nemli kalacak şekilde sulama yapmanız ise yeterlidir.

ASTER: Nemli topraklarda sağlıklı gelişim gösterir. Soğuğa dayanıklıdır. Uzun boylu ve büyük çiçekler elde etmek istiyorsanız, budama yapmanız gerekir. Çok sık dikmemelisiniz. Nisan-Mayıs aylarında tohumdan yetiştirebilirsiniz. Fide olduktan sonra bahçede planladığınız yere dikebilirsiniz.

YILDIZ ÇİCEĞİ: Farklı türleri farklı boyları ve çiçek formuyla dikkat çeker. İyi gübrelenmiş, verimli ve geçirgen bahçe toprağı idealdir. Bolca çiçek açmasını istiyorsanız bitki besinini vermeyi ihmal etmeyin. Toprak nemli kalacak şekilde sulamanızı aksatmayın. Azotça zengin gübre vermekten kaçının çünkü hiç hoşlanmaz.

YORUM YOK

Yorumunuzu Paylaşın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version