Bahariye Halı Ürünleri; Bir marka olarak Bahariye 1951 yılında yün iplik üretimi ve kumaş dokuması ile Türk tekstil endüstrisine giriş yapmıştır. Sürdürülebilir büyümenin yolunun yatırım olduğunun farkında olan firma endüstriyel ve teknolojik gelişmelere uygun hamleler yapmıştır. Bu sayede kazancını sürekli olarak yatırıma dönüştürerek Türkiye’nin önde gelen markalarından biri olarak telafuz edilmeye başlanmıştır. Bugün yüzlerce çeşitte ve desende seçenekle modayı ayağınıza getiren halı markamızın temelleri ise kendi ürettiğimiz kadife dokuma tezgahındaki denemelerle başlamıştır. 1980 yılında başlayan halı üretimi bugün tam entegre tesislerde üretilen halılar, Türk Tekstil Sektörüne ve tüketiciye sunulmaktadır. İlginizi Çekebilir; Halıdan Hangi Lekeler Nasıl Çıkar?
1988 yılından 2009 yılına kadarki sürede İstanbul-İkitelli Sanayi Bölgesi’ndeki tesislerde gerçekleştirdiği üretimini bugün ise Çorlu/Veli Meşe‘deki 50.000 m2’lik kapalı alana sahip üretim tesislerinde gerçekleştirmektedir. İplikten halı üretimine kadar bütün prosesleri son teknolojilerle donatılmış kendine ait tesislerde gerçekleştiren Bahariye Mensucat San. ve Tic. A.Ş. sadece yaşam alanlarını daha da özel bir yere dönüştüren halıları değil, yaşam tarzlarını, beğenileri ve birbirinden farklı kültürleri dokuyor ilmik ilmik. İlginizi Çekebilir; Trend Halı Modelleri ve Günümüzün Halı Teknolojileri
Bahariye Halı’dan, Halı Temizleme Tavsiyeleri
1-Halı, kesinlikle yıkanmamalı, temizleme ihtiyacı var ise beyaz saf sabun ile silindikten sonra su ile durulanarak acilen kurutulmalı ve kurumadan kesinlikle kullanılmamalıdır.
2-Yıkanan halılarda yün ve akrilik elyafının sıcak su+sabun+tekrarlı ovalama hareketi sonucu keçeleşme ve yüzey görünümünün parlaklığını yitirmesi aynı zamanda motiflerde komşu olarak kullanılan çok açık ve çok koyu renklerin (renkli ve beyaz giysilerin karışık yıkanması sonucu olduğu gibi) boya salma ve lekeleme riskleri vardır.
3-Halılarda leke tutmama gibi bir özellik yoktur. Kullanıma bağlı olarak oluşan lekelerin temizliği için halı temizleme firmalarından kullanım talimatlarına uygun olarak hizmet alabilirsiniz. Ancak temizleme aşamalarında oluşacak hataların üretici firmanın sorumluluğunda olmayacağını da unutmayınız.
4-Halı şampuanları, özellikle açık renkli halılarda sararmaya sebep olabilir. Bunun nedeni üretim ya da halıda kullanılan iplikler değil, şampuan içeriğinde bulunan kimyasallardır. Şampuanlar kullanılmadan önce, kullanım talimatları okunmalı ve uygulama buna göre yapılmalıdır. Bir sorun yaşanır ise şampuan üreticisi ile temasa geçilmelidir.
5-Halılarda oluşan farklı lekeler için halk arasında bilinen birçok temizleme yöntemi bulunmaktadır. Temizleme talimatlarında yer almayan yöntemler sonucunda oluşacak herhangi bir deformasyondan üretici sorumlu tutulamaz. Halı, elektrik süpürgesi ile düzenli olarak süpürülmelidir.
6-Halı, herhangi bir şekilde ıslanırsa; ıslaklık zemine ulaşmadan müdahale edilmelidir. Halı ıslakken üzerine basılmamalıdır.
7-Zemine olaşan ıslaklık halıda çürüme ve küflenmeye sebep olabilir. Islanan halıyı kurutmak için açık havada gölge bir alan tercih edilmeli, halı direkt olarak güneş ışığına maruz bırakılmamalıdır. Aksi takdirde halıda renk değişimi olabilir. Bu durum bir üretici hatası değildir.
8-Halı çok sıcak bir sıvı ya da cisimle (kaynar su, çay, ütü vs.) temas etmemelidir. Aksi takdirde halı zarar görüp, görüntüsü değişebilir.
9-Halıda renk seçimini kullanılan ortama göre yapmanızda yarar var. Bunu yaparken açık renkli halıların kir ve lekeyi çabuk göstermelerinin yanında temizliklerinin renkli halılara oranla daha zor olduğunu bilmenizde fayda var.
10-Halı dövülerek temizlenmemelidir. Darbeler noktasal hasara sebep olup bir süre sonra delinmelere sebep olabilir.
11-Halı silkelenmemelidir. Silkeleme hareketi, halının yapıştırma kenarını belli bir noktadan tekrar tekrar katlanmaya zorlar, bu da halıda kullanılan jütün koparak yırtılmasına neden olur. Benzer şekilde halı, yapıştırma kenarından katlanıp asılmamalıdır.
12-Farklı parti hav ipliklerinden yapılmış halılarda, renkler arasında az da olsa fark olabilir. İlerde satın almayı düşüneceğiniz (eş) halılar için bunu bilmenizde yarar var. Shaggy tipi halılarda hav uzun olduğunda kullanım yoğunluğuna bağlı olarak yatmalar görülebilir.
13-Halı üzerindeki eşyalar zamanla hav yüzeyini kalıcı şekilde deforme eder. Bu yüzden eşyanın halı üzerinde temas ettiği bölgeler halı ya da eşyanın yeri değiştirilerek deformasyondan korunmalıdır. Eşyaların halıya temas eden kısmı sivri ve keskin olmamalıdır.
14-Yeni alınan yün veya akrilik halılar bir süre tüy verebilir. Bu tip halılarda bu normaldir. Halı yüzeyinde oluşan tüylenme durumu, bir süre sonra ortadan kalkacaktır.
15-Halı yüzeyindeki bölgesel kullanım yoğunluğu belli aralıklarla yer ve pozisyon değiştirilerek eşitlenmelidir. Çok kullanılan bölümler zamanla kalan kısımdan farklı görünebilir. Bu durum normaldir.
16-Bazen halı yüzeyinde kesilmemiş hav uçları kalabilir. Bu, halınızın sorunlu olduğu anlamına gelmez. Halı ile aynı seviyeden makasla kesilerek düzeltilebilir.
17-Hav iplikleri zemine mekanik olarak bağlandığı için tipine bağlı olarak münferit hav ipliği çekilmeye zorlandığında çıkabilir. Halı ile aynı seviyeden makasla kesilerek düzeltilebilir. Bu, kullanım için sorun teşkil etmez. Halı, rulo halinde taşınmalı ve dikey olarak kuru ortamda saklanmalıdır.
Easy ways to make money quickly –