Ana SayfaÖneri ve FikirlerAkıllı Telefon Ömrü Kaç Yıl?

Akıllı Telefon Ömrü Kaç Yıl?

-

Akıllı telefon ömrü ne kadardır? Eski model sıfır telefon mu yoksa ikinci el yeni telefon mu tercih edilmelidir? Bilgisayar ve kamera işlevi gören akıllı cep telefonları, hayatımızın vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Bankacılık hizmetlerinden resmi hizmetlere kadar birçok alanda hayatımızı kolaylaştırıyor. Bu nedenle yüksek donanımlı ve güçlü telefonlara sahip olmak daha önemli hale geldi. Teknolojik ürünlerin fiyatları da yükselince herkes, “Bir akıllı telefon kaç yıl kullanılır’?” diye araştırmaya başladı. Bir akıllı telefonun ömrü nedir? Daha uzun kullanmak için ne yapılması gerekir? Hepsini sizler içi araştırdık.

İyi donanıma sahip olmayan bir telefon, kısa sürede ömrünü doldurabilir. Bu da, sürekli yeni masraflarla uğraşmak zorunda kalmanıza sebep olabilir. Bu nedenle yeni bir telefon almadan önce özelliklerini bilmek gerekir. Siz de ortalama bir akıllı telefon ömrü nedir, bir akıllı telefon kaç yıl kullanılır diye merak ediyorsanız yazımızı mutlaka okumalısınız.

Bir Akıllı Telefonun Ömrü Ne Kadardır?

Birçok telefon kullanıcısı gibi sizin de aklınızda “Bir telefon kaç yıl kullanılır?” sorusu yer etmiş olabilir. Bir telefonun ömrü, cihazın tam kapasitede en yüksek verimde çalışması isteniyorsa, hemen hemen iki yıldır. Bazı cihazlar iki yılın ardından güncelleme almaz. Güncelleme almayan telefon ne yazık ki, donma ve kasmalara neden olur.

Ayrıca bazı telefonlar, aradan uzun yıllar geçince güncelleme alsa bile bu güncellemeye ayak uyduramayabilir. Eğer cihazınızda istisnai bir arıza meydana gelmezse, satın aldığınız dönemin koşullarına uyum sağlayan bir telefonun en az 2 sene yüksek verimde çalışabileceğini, toplamda ise 5 yıl boyunca ortalama üstü bir verim sunabileceğini söyleyebiliriz.

Telefon Bataryasının Ömrü Ne Kadar?

Her telefonun bir bataryası, her bataryanın da bir ömrü bulunur. Tıpkı akıllı telefon gibi bataryaların da ortalama iki sene yüksek verim verdiğini söylemek mümkündür. Daha sonra zamanla verim azalabılir. Elbette ki, telefonun nasıl ve ne kadar kullanıldığı da batarya ömrünü etkileyen önemli etkenlerdendir. Kamera kullanımı, indirilen uygulamalar ve oynanan oyunlar batarya ömrünü dolaylı olarak etkiler. Örneğin, genç yaşlardaki kişilerin büyük yaşlardaki insanlara nazaran daha sık cep telefonu değiştirdiklerini görebiliriz. Bu, genelde telefonu sık kullanmaya bağlı olarak ortaya çıkan sorunların bir getirisi olarak görülür.

Batarya Ömrü Neden Azalır?

Batarya Ömrü Neden Azalır?

Bilinçsiz şekilde kullanılan telefonların bataryaları daha kısa sürede kullanılmaz hale gelebilir. İşte batarya ömrünü kısaltan bazı durumlar:

  • Orijinal şarj aleti dışında şarj aleti kullanmak,
  • Cihazla uyumlu olmayan hızlı şarj cihazlarını kullanmak,
  • Telefonu ideal amper değerlerinin dışındaki şarj aletleriyle şarj etmek,
  • Cihazı kullanım esnasında aşırı ısınmasına rağmen dinlendirmemek ve ısıya rağmen kullanmaya devam etmek
  • Cihazın fiziksel bir darbe alması
  • Cihazın suya maruz kalması
  • Bataryanın şişmesi

Telefon Ömrünü Uzatmak için Ne Yapılabilir?

Arka planda çalışan uygulamalar bir noktadan sonra telefonunuzu yorabilir. Kullanmadığınız uygulamaları tamamen kapatabilirsiniz.

  • Farklı sebeplerle birçok mail ya da sosyal medya hesabı açmış olabilirsiniz. Bu veriler telefonunuzun yorulmasına sebep olur.
  • Telefonunuzda açık olan, kullanmadığınız hesapları kapatmalısınız.
  • Dönem dönem önbelleği temizlemelisiniz.
  • Telefonunuzu çok soğuk ve çok sıcaklardan korumalısınız.
  • Şarjınızın bitmemesi ve cihazınızın dinlenmesi için gece telefonunuzu kapatabilirsiniz.
  • Hareketli duvar fotoğrafları, ekran widgetları telefonun enerji harcamasına neden olur. Telefonunuz için daha sade tasarımlar tercih etmelisiniz.
  • Cihaz ve yazılım güncellemelerini takip edin.
Telefon Güncellemeleri Gerekli mi?

Telefon Güncellemeleri Gerekli mi?

Karşınıza sürekli telefon güncelleme ile ilgili bildirim geliyorsa nedenini merak ediyor olabilirsiniz. Güncellemelerin telefonunuzu yavaşlatmasından veya batarya ömrünü azaltmasından endişeleniyor olabilirsiniz. Aslında güncellemeler telefonunuza zarar vermez. Üretici firmalar, cep telefonu yazılımlarını sürekli geliştirir ve değiştirir. Geliştiriciler var olan mevcut sürüme yeni özellikler eklemek, güvenlik tehditlerine karşı daha iyi önlemler almak veya oluşan hataları önlemek için telefona güncellemeler yapar. Yani güncellemeler, akıllı telefonda ki yazılımı daha iyi ve daha güvenli hale getirmek telefonun ömrünü uzatan parçalardan biridir

Telefon Güncellemesi Yapılmalı mı?

Her telefon güncellemesi, içinde çeşitli yenilik ve iyileştirme barındırır. Telefonun eksik yanlarını tamamlarken yazılımsal hataları giderir. Telefon güncellemesi yapmak, oldukça önemlidir.
Telefon güncellenmediği zaman, iyileşen özelliklerden yararlanamazsınız. Telefonunuz birtakım hatalardan kurtulamamış olur, haliyle teknolojiye ayak uydurmanız zorlaşır.

İlginizi Çekebilir

Yorumunuzu Paylaşın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

38,437BeğenenlerBeğen
11TakipçilerTakip Et
89TakipçilerTakip Et
42,000AboneAbone Ol